ПГЛПЕХТ - Ямбол
Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии

Надеждите срещу опита

Опитът и знанието в реална учебна среда се сблъскаха в техническа и творческа надпревара в Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии

Творчески дуел между учители и ученици от специалност „Мебелно производство“ предизвика емоции, агитки, ревностни и амбициозни съревнования между отборите на учителския колектив и бъдещите мебелисти.

Състезанието отбелязва началото на мероприятията, включени в програмата за честване на 55- годишнината на гимназията. „Бойните“ действия между педагози и ученици отключиха неподозирани умения и от двете страни. Рязане, сглобяване и монтаж – дейностите, в които отборите премериха знания, умения и бързина се оказаха не до толкова лесни за педагозите, които не отстъпваха на своите възпитаници. Литератори, биолози и информатици мобилизираха житейския опит и срещнаха съпротивата на отлично подготвените за професията си мебелисти. Насърчаване на работата в екип, стимулиране на мотивацията и вдъхновяване на креативността са целите, скрити зад изключително емоционалното, сръчно, компетентно и въздействащо състезание. Кой кого победи така и не стана ясно, защото отборите разкриха най- доброто от себе си в името на гимназията. Най – добрите ученици със страхотни преподаватели в училището на бъдещето!