ПГЛПЕХТ - Ямбол
Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии

Национален приз за Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии в най- престижното училищно състезание за изработване на мебели

Второ място в категорията „Стилни мебели“ спечелиха ямболските ученици в националната надпревара „Производство на изделия от дървесина- мебели, стилни мебели и дърворезба“, организирана от Министерството на образованието и науката с партньорството на Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост и Регионалното управление на образованието в град Хасково. Наградата бе отредена за представения сет от две кресла и масичка, изработени в стил 70 -те години. Кътът за творчество и отдих е изработен от естествена букова дървесина, креслата са със сходна конструкция, но различни форми и размери, като удобството при сядане и облягане е еднакво. В комбинацията с желанието за спокойствие и уют естествените материали провокират търсенето на по- семпъл, изчистен дизайн в приглушени цветове. Красота, комфорт, дистанциране на интериора от инерцията на деня, за да придадат цвят, естетика, удобство, уединение и творческо вдъхновение!

Честита награда на деветокласничката Марияна Андонова, десетокласникът Евгени Тенев и Божидар Димитров от 11 клас, ученици в паралелките „Мебелно производство“. Поздравления за техните преподаватели инж. Светла Рахнева, инж. Светлана Желева и Михаил Михайлов. Честито, преуспяващи младежи и вдъхновяващи учители!