ПГЛПЕХТ - Ямбол
Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии

Европейски ден на спорта в ПГЛПЕХТ

Ямболската гимназия се включи в националната инициатива на „BG Бъди активен“, като тази година сдружението задава допълнителна тема на участниците: „Спорт Без Отпадъци – Чисти събития“. Насърчаването на физическата активност, стимулиране на здравословното хранене и организиране на разделно събиране на отпадъците е акция на младежите в

гимназията, мотивирана от значимостта на дейностите в ежедневието. В спортна щафета младите хора заявиха реда за спазване на чистота чрез разделното събиране като демонстрираха бързина и точни познания на цветовото разпределение на отпадъците. Изготвиха образователни брошури за ползите от правилното хранене и изхвърляне на определените за целта места. На гражданите бяха раздадени флаери, подготвени с изключителна информираност и желание за предаване на знанията. Физическите активности, в които се включиха ямболските гимназисти са: волейбол, баскетбол, футбол, фитнес, стрийтфитнес, щафета, тенис на маса и екофитнес пътека. Последната протече с огромно желание и трудно селектиране на участниците поради големия интерес към състезателната инициатива. Демонстрация на високоинтензивна тренировка „Табата“ привлече интереса на гимназистите.

Цветен и екологичен круиз с водни колелета по река Тунджа реализира желанието на младите хора за чисти води, преминаващи в и край Ямбол! Активност, съпричастност към здравето, спорта и чистотата, ангажираност, увереност, креативност- качествата, които участниците в проявите заявиха като стремеж за обединеност, решително включване в каузи и амбициозно финализиране на спортните, здравословни и екологични дейности! Щастливи сме, че сте наши ученици! Гордеем се с вас!