ПГЛПЕХТ - Ямбол
Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии

Часът на Земята не е 60 минути тъмнина

Учениците от екологичните паралелки в Професионалната гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии отбелязаха Часa на Земята. Те се присъединиха към световната инициатива като „включиха„ алтернативен източник на осветление в практическо занятие по предмета. Чрез символичния жест отправиха послание за опазване на природата и нейните ресурси.

Часът на Земята фокусира усилията си върху подкрепа опазването на биологичното разнообразие и  съхраняване на електрическата енергия. Инициативата е ключова и за повишаване популярността на климатичните изменения.  Всяка година в последната събота на  март милиони хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Така  всички заедно отправят призив за съхранение на природните блага и ресурси. Направихме го и ние!

 

Часът на Земята не е 60 минути тъмнина - Изображение 1Часът на Земята не е 60 минути тъмнина - Изображение 2Часът на Земята не е 60 минути тъмнина - Изображение 3Часът на Земята не е 60 минути тъмнина - Изображение 4Часът на Земята не е 60 минути тъмнина - Изображение 5Часът на Земята не е 60 минути тъмнина - Изображение 6Часът на Земята не е 60 минути тъмнина - Изображение 7Часът на Земята не е 60 минути тъмнина - Изображение 8Часът на Земята не е 60 минути тъмнина - Изображение 9Часът на Земята не е 60 минути тъмнина - Изображение 10